TBSZ

Az Adófaragó Befektetési Számla egy adókedvezménnyel, vagy adómentességgel egybekötött középtávú megtakarítási forma magánszemélyek részére.
 
Az új befektetési terméket elsősorban azon 25-55 év közötti Ügyfeleinknek ajánljuk, akik 3-5 éves befektetési időtávban gondolkodnak.
 
Az Adófaragó Befektetési Számlával rendelkező, megtakarító Ügyfeleink a számlára befizetett összeget – saját döntésüknek megfelelően - forintban vagy devizában denominált értékpapírokba fektethetik be. Ezen belül vásárolhatnak befektetési jegyeket, Budapesti Értéktőzsdén forgalmazott értékpapírokat, Magyar Állampapírokat, és TakarékInvest strukturált kötvényeket, valamint a TakarékDirekt rendszeren keresztül kereskedhető, jogszabály által megengedett termékeket.

Az Adófaragó Befektetési Számla termékünket minden olyan belföldi és külföldi, de belföldiként adozó természetes személynek ajánljuk
  • akinek számít, hogy befektetett megtakarításai adómentesen* gyarapodjanak
  • aki 3-5 éves befektetési időtávban gondolkodik,
  • aki forintban, vagy devizában szeretne megtakarítani,
  • aki számára fontos, hogy saját maga döntsön megtakarításának összetételéről,
  • aki a tőkepiacon elérhető befektetések magas, kiemelkedő hozamlehetőségét szeretné kihasználni.

Részösszeg felvételére csak a hároméves lekötési időszak utolsó napján van lehetőség. Egyéb, a futamidő alatt történő részösszeg kivét esetén az Adófaragó Befektetési Számla megszűnik (a számlán lévő állományról az Ügyfélnek rendelkeznie kell).

Az Adófaragó Befektetési Számla szabályai:

Adófaragó Befektetési Számlát minden olyan belföldi és külföldi, de belföldiként adózó természetes személy nyithat, aki a számlanyitással egyidejűleg legalább 25.000 Ft, vagy ennek megfelelő értékű deviza befizetést teljesít az Adófaragó pénzszámlára.

Ezen felül, a számlanyitás naptári évében, eseti vagy rendszeres jelleggel további összegek helyezhetőek el. A számlanyitás naptári évét követően azonban az összegyűjtött pénzösszeg további befizetéssel nem gyarapítható, mivel megkezdődik a 3+2 éves lekötési periódus. A lekötési időszak alatt, a lekötött pénzösszeg a hozamok jóváírásán kívül, további befizetéssel nem növelhető.

Egy naptári éven belül ugyanazon Ügyfél a Takarékbank Zrt.-vel egy Adófaragó Befektetési Számlaszerződést köthet. Amennyiben az Ügyfél a gyűjtögetés évében mondja fel az Adófaragó Befektetési Számláját, úgy új Adófaragó Befektetési Számlaszerződést abban az évben már nem köthet.

Részösszeg felvételére csak a hároméves lekötési időszak utolsó napján van lehetőség. Egyéb, a futamidő alatt történő részösszeg kivét esetén az Adófaragó Befektetési Számla megszűnik (a számlán lévő állományról az Ügyfélnek rendelkeznie kell).

Milyen előnyöket kínál az adófaragó befektetési számla?

A befektetőknek tőkejövedelmeik után kamat –, ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelemadót vagy osztalékadót kell fizetniük, azonban az Adófaragó Befektetési Számlával rendelkező Ügyfeleinknek
  • a számlán található befektetések hozamai után csupán 10 % adót* kell fizetniük, amennyiben befektetéseiket legalább hároméves időszakra kötik le a számlán,
  • amennyiben befektetéseiket a teljes ötéves lekötési időszak végéig megtartják a számlán, úgy befektetéseik után Ügyfeleink teljes adómentességben* részesülnek.

Egyedi kedvezmények:

  • Nálunk számlanyitási díj nélkül nyithat Adófaragó Befektetési Számlát
  • Kedvező mértékű számlavezetési díj
Az Adófaragó Befektetési Számla segítségével, Ügyfeleink megtakarításaikat szabadon, saját döntésük alapján oszthatják meg a Takarékbank Zrt. különböző típusú, lejáratú, kockázatú, hozamú, forintban vagy devizában kibocsátott befektetési lehetőségei között.
* A feltüntetett adómentességre és a kedvezményes adókulcsra a mindenkori szja törvény rendelkezései az irányadóak.
Copyright © 2019 Tőzsdevilág Befektetési és Tanácsadó Kft.
United Kingdom Bookmaker CBETTING claim Coral Bonus from link.